GBV
GVB, iedereen in en rond Amsterdam kent ons. Dat is zo gek ook niet, want elke dag vervoeren we meer dan 800.000 mensen. Met een uitgebreid netwerk van tram-, bus- en metrolijnen en veerverbindingen over het IJ zorgt GVB dat alle reizigers veilig, snel en comfortabel op hun plaats van bestemming komen. Door weer en wind, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

GVB staat midden in de Amsterdamse samenleving, met al haar dynamiek en ontwikkelingen, en wil het beste openbaar vervoerbedrijf van Nederland worden. Wij doen er alles aan om dat te bereiken. In de missie, visie en strategie van GVB staat de reiziger centraal en streven wij naar groei van het aantal reizigers en afname van de subsidieafhankelijkheid.

Als (lijn)manager Facilitaire Zaken was Erik verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over het team (12 medewerkers) en MT-lid Facilitair Bedrijf. Belangrijkste taken naast het analyseren en optimaliseren van de werkprocessen binnen het team Facilitaire Zaken was hier het begeleiden en coachen van de medewerkers. Daarnaast heeft Erik verschillende belangrijke Europese Aanbestedingen geleid. Het ging hier om  facilitaire contracten waaronder catering (3 locaties), warme drankenvoorzieningen (100 locaties), cleaning kantoren en garages inclusief sanitaire middelen (15 sites), meubilair, repromachines en technische werkkleding inclusief persoonlijke beschermingsmiddelen.

Met het MT is ook hard gewerkt aan het plan Facilitair Bedrijf 2021 waarbij als belangrijkste doel gesteld is om de organisatie steeds weer beter te faciliteren en te ondersteunen om haar doelstellingen te realiseren.

Aandacht ging ook uit naar sociale waarde creatie d.m.v. de inzet van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. Naast het verzorgen van de interne post over alle locaties in de stad Amsterdam worden de taken ook uitgebreid naar services en hospitality.